1711 - El Setge

El bloc del documental

El projecte

Aquest projecte sobre el setge de Cardona de 1711 va néixer de la mà d'E2S, una empresa de comunicació arrelada a Cardona. Es tracta d'un projecte sense ànim de lucre que vam iniciar l'any 2008 i del qual n'hem finançat la investigació (a càrrec del doctor en Història Moderna Francesc Serra) i tot el cost que representa. No hem obtingut cap ajut ni subvenció pública durant aquesta recerca, ha estat una iniciativa totalment privada i altruista.

La nostra voluntat sempre ha estat la de donar el màxim de difusió possible a aquest episodi fins ara tan desconegut pel gran públic i alhora tan imprescindible per entendre la història de Catalunya. Per obtenir aquesta difusió, sempre hem pensat que la millor finestra seria la televisió, i per això, el 2009, vam emprendre l'aventura d'un documental amb el millor soci que podíem trobar: Lavinia Productora, que des del primer moment ha apostat pel projecte i per E2S.

En col·laboració amb la nostra pròpia productora (E2S Productora), Lavinia Productora assumeix la producció executiva d'un documental de Televisió de Catalunya que s'emetrà dins de la programació especial de l'Onze de Setembre d'aquest 2012. TV3 ha cregut sempre en aquesta història, però el context econòmic actual i la dificultat per trobar altres coproductors n'ha allargat l'espera. Finalment, el documental serà una realitat, i reforçarà el paper de Cardona durant la Guerra de Successió i com a símbol de la defensa de les llibertats.

En un futur proper, també ens plantegem l'edició d'un llibre, i en aquests moments estem desenvolupant conjuntament amb l'Ajuntament de Cardona un projecte de senyalització dels escenaris del setge per tal de buscar finançament per a una futura Ruta del Setge.

En definitiva, aquest projecte pretén posar en valor la gesta de fa 300 anys, perquè el setge de Cardona va més enllà de l'èpica. La història del miler d'homes que va defensar aferrissadament aquesta històrica fortalesa catalana ens demostra que qualsevol petit gest pot canviar el món.

E2S Productora