1711 - El Setge

El bloc del documental

La vila

La Vila La Vila La Vila La Vila La Vila La Vila La Vila La Vila La Vila

La Pietat. Eren les torres avançades de la Pietat. Darrera de dues torres medievals utilitzades com a fortalesa els austriacistes van intentar frenar els borbònics, sense èxit. Hi havia un camp atrinxerat. Els borbònics van entrar per tres bandes, fent retrocedir els defensors. Els borbònics van aconseguir entrar a la vila i provocar 600 baixes entre els defensors.

El portal de Sant Miquel, punt d'entrada de les tropes felipistes. El 17 de novembre, Muret es fa amb les defenses avançades de la Pietat i obliguen els defensors a retirar-se cap al castell.

Recorregut des del portal de Sant Miquel fins al baluard del Rei, l'itinerari de les tropes de Felip V el 17 de novembre, pels carrers de Sant Miquel, Major, Mercat i Santa Eulàlia.

El forn jussà: quan el 17 de novembre els borbònics entren a la vila, al forn jussà hi havia 6.000 pans cuits i 4.000 pastats. El forn va quedar inutilitzat. El 1712 es va haver de refer.

Hospital de Sant Jaume. Al seu davant i uns metres per sota, els borbònics hi van instal·lar bateries de canons durant el setge.

La Fira. Hi havia potents bateries de canons dels borbònics durant el setge.

El Campet. Hi havia les bateries de canons borbònics que més mal van fer als baluards del castell durant el setge.

El Rastrillo. Espai que els borbònics van perforar per intentar introduir-se per un túnel al castell durant el setge de 1711. L'atac va ser frustrat.